Újabb távközlési vállalat jelentett be árnövekedést

2024.01.29. 15:31
A Yettel után a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. is áremelést jelentett be az infláció miatt. 2024. május 1-től csaknem 15 százalékkal nőnek az előfizetési díjak.

A DIGI a jogszabályi keretekben biztosítottnál kisebb mértékben, de emeli a műsorterjesztési, vezetékesinternet- és a vezetékes hangszolgáltatásainak havidíjait.

A vállalat a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által meghatározott, 17,6 százalékos fogyasztói árindexhez képest 2,7 százalékponttal kedvezőbb, azaz 14,9 százalékos díjkorrekciót alkalmaz a lakossági és üzleti ügyfelek esetében egyaránt – derül ki a vállalat közleményéből

Mint írják: a korrekció a DIGI határozott idejű szerződéseiben nyújtott kedvezményeket, valamint az elektronikus számlát igénylő előfizetők kedvezményeit is érinti, melyek egyaránt 14,9 százalékkal emelkednek május 1-től.

Az ármódosítás a DIGI valamennyi szolgáltatását érinti, és a mindigTV PRÉMIUM digitális földfelszíni televíziószolgáltatásra is vonatkozik.

A DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 díjcsomagok 2024. március 1-től módosított díjait a most bejelentett a díjkorrekció nem érinti.

Az árváltozásban érintett előfizetőket a DIGI elektronikus úton és a számlalevél mellékletében február 1-től folyamatosan tájékoztatja.

A közleményből kiderül: a DIGI árai változnak legkisebb mértékben 2024-ben a legnagyobb piaci szolgáltatók között.

Ahogy azt már korábban megírtuk: a Yettel egy közleményben jelentette be, hogy idén márciustól kezdve drágulnak a szolgáltatásaik. Korábban a másik két nagy magyarországi szolgáltató, a Telekom és a Vodafone is közölte, hogy ugyanabban a hónapban emelnek árakat.