Felveszi a Wáberer Biztosító a Gránit Bank nevét

2024.01.30. 21:05
2024. február 15-től új névvel és arculattal, Gránit Biztosítóként folytatja működését a Wáberer Hungária Biztosító, amely a cég közleménye szerint a Gránit Bankkal kötött stratégiai együttműködésnek köszönhetően a digitális pénzintézet szakmai hátterére is építhet a jövőben.

Nevet vált a Wáberer Hungária Biztosító, így 2024. február 15-től Gránit Biztosítóként folytatja a tevékenységét – közölte a cég. Mint írják, a biztosítótársaság és a Gránit Bank még 2023 végén kötött stratégiai együttműködést, és ennek keretében a pénzintézet hozzájárult a Gránit márkanév használatához a biztosító esetében.

Az együttműködés jegyében a biztosító a termékportfóliójának értékesítésében számíthat a bank infrastruktúrájára, miközben a pénzintézet újabb szolgáltatással egészíti ki az ügyfeleknek kínált portfólióját.

„A Gránit Bank stratégiai célja, hogy full service pénzintézetté váljon, teljes körű banki, alapkezelési, befektetési és biztosítási szolgáltatásokat nyújtva. A Wáberer Hungáriával kötött stratégiai együttműködésünknek köszönhetően immáron biztosítási termékeket is tudunk mobil applikációba integrálva nyújtani lakossági és vállalati ügyfeleink számára, tovább erősítve a Gránit brandet” – mondta Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója a névváltás kapcsán.

Barna Zsolt, a Waberer’s Csoport elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a Waberer’s Csoport üzleti stratégiájának megfelelően nemcsak a logisztikai szolgáltatások terén igyekszik növelni piaci részesedését, hanem a biztosítási üzletágban is. Utóbbi szempontjából stratégiai fontosságú a termék- és értékesítési csatornák bővítése, illetve a további biztosítási szegmensekben való növekedés.

Úgy láttuk, hogy a jövőbeni működést és organikus bővülést hatékonyan támogatja egy olyan márkanév felvétele, amely jobban fókuszál a lakossági piacra, és amelynek a neve egybeforrt a digitalizációval és innovációval

 – mondta Barna Zsolt.

Dr. Nyilasy Bence, a Gránit Biztosító vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy több mint másfél évtizedes működése alatt a társaság a hazai biztosítási piac megkerülhetetlen szereplőjévé fejlődött a kollégáik szakértelmének és digitális megoldásaiknak köszönhetően, a Gránit Bankkal kötött stratégiai együttműködés pedig újabb fejezetet nyit cégük életében. A bank ügyfélköre számára elérhetővé válnak biztosítási termékeik, köztük lakásbiztosításaik is, és ezen a területen jelentősen növelni szeretnék a piaci részesedésüket.

Korábbi tájékoztatásuk szerint a Gránit Bank mérlegfőösszege az előzetes adatok szerint 2023-ban meghaladta az 1270 milliárd forintot, az adózás előtti eredménye pedig a 20 milliárd forintot, valamint több mint 140 ezer ügyfélszámlát, bankcsoportszinten pedig több mint 2400 milliárd forint vagyont kezel. 

A Wáberer Hungária Biztosító adózás előtti eredménye 2022-ben 5,70 milliárd forint volt az egy évvel korábbi 4,99 milliárd forinttal szemben; adózott eredménye pedig 2022-ben 4,99 milliárd forintot tett ki a 2021-es 4,34 milliárd után.