A Sony 900 alkalmazottat bocsát el PlayStation részlegétől

2024.02.27. 17:11
A Sony mintegy ezer alkalmazottat bocsát el PlayStation részlegétől, a globális létszám úgy 8 százalékát – jelentette be a vállalat kedden.

„Rendkívül nehéz döntést hoztunk, hogy a helyi törvények és a konzultációs folyamatok függvényében világszerte mintegy 8 százalékkal, azaz körülbelül 900 fővel csökkentjük a teljes létszámunkat” – közölte Jim Ryan, a PlayStation vezetője.

Az elbocsátások számos PlayStation studiót érintenek, köztük az amerikai Insomniac Games és a Naughty Dog, a hollandiai Guerrilla Games és a brit Firesprite stúdiót is. A Sony ezentúl bezárja a PlayStation VR-játékokat fejlesztő londoni stúdióját az Egyesült Királyságban.

Az elbocsátások bejelentésére pár nappal azt követően került sor, hogy a Sony nem érte el a PS5 eladási célját, aminek következtében a cég részvényeinek árfolyamcsökkenése 10 milliárd dollárral vitte le a cég piaci tőkeértékét.

Nem a Sony az egyetlen játékipari vállalat, amely a közelmúltban létszámleépítéseket jelentett be, az egész számítógépes játékiparon elbocsátási hullám söpör végig.

A Microsoft a múlt hónapban 1900 Activision Blizzard és Xbox alkalmazottat bocsátott el, ami a teljes Microsoft Gaming részleg mintegy 8 százaléka. A Unity szintén a múlt hónapban elbocsátotta alkalmazottainak 25 százalékát, a Discord pedig alkalmazottainak 17 százalékát.