Járatbővítést jelentett be a Wizz Air Magyarországon

2024.02.28. 17:59
A Wizz Air két új járattal bővíti flottáját, amelynek köszönhetően hamarosan hat újabb külföldi nagyvárosba lehet közvetlenül utazni Budapestről és Debrecenből. A légitársaság hangsúlyozta, fejlesztéseivel megszilárdította piacvezető pozícióját Magyarországon.

A Wizz Air bejelentette, hogy júniusban két újabb modern Airbus A321neo repülőgépet állít üzembe budapesti bázisán, valamint hat új járattal köti össze Budapestet európai és Európán kívüli desztinációkkal.

Közleményükben kiemelték, hogy a nagyszabású járatbővítés következtében

AZ UTAZNI VÁGYÓK HAMAROSAN BRASSÓBA, BRÜSSZELBE, BUKARESTBE, JEREVÁNBA, STUTTGARTBA ÉS VALENCIÁBA IS KÖZVETLENÜL REPÜLHETNEK.

Magyarország nemzeti légitársasága hangsúlyozta, a járatokra a jegyek már 5990 forinttól foglalhatók a Wizz Air weboldalán vagy applikációján keresztül.

Az új A321neo repülőgépek érkezésével a Wizz Air budapesti flottája 16 tagúra bővül, míg a légitársaság debreceni bázisán további egy repülőgép teljesít szolgálatot. A Wizz Air így minden korábbinál több repülőgéppel szolgálja ki a magyar piacot, továbbá megszilárdítja abszolút piacvezető pozícióját 38 százalékos piaci részesedésével.

Az új úti célok mellett a Wizz Air júniustól jelentősen növeli alicantei, athéni, bázeli, glasgow-i, madridi, máltai, milánói, nápolyi, nizzai, római, theszaloníki, tiranai, valamint a nyári időszakra kiemelten a párizsi útvonalának járatsűrűségét.

A légitársaság emellett különjáratokat is indít idén nyáron a magyar futballválogatott szurkolói számára a Németországban tartott labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseire Budapestről és Debrecenből egyaránt.

Az új gépek környezetvédelmi szempontból is előnyösek

A légitársaság kiemelte, folyamatosan fiatalítja flottáját vadonatúj Airbus A321neo modellekkel, jelenleg 4,2 év a repülőgépflotta átlagéletkora. Mint írták, 

a repülőgéptípus jelentős környezetvédelmi előnyöket is kínál.

Jelenleg akár 50 százalékos fenntartható repülőgép-üzemanyagkeverékkel is repülhet, miközben 50 százalékkal csökkenti a zajlábnyomot, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, valamint 20 százalékkal kevesebb szén-dioxidot és 50 százalékkal kevesebb nitrogén-oxidot bocsát ki, mint a korábbi repülőgéptípusok.

A Wizz Air arról is beszámolt, hogy a kapacitásbővítéssel korábban soha nem látott nagyságúra, 6,67 millióra növeli hazai kapacitását 2024-ben, ezáltal egyben minden idők legnagyobb légitársaságává is válik az országban. A légitársaság hangsúlyozta, közvetetten több mint 4 ezer munkahely megteremtését támogatja Magyarországon.

Mint arról az Index is írt, a Wizz Air a kapacitásnövelésen kívül bejelentette, hogy együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) a 2024. évi nyári olimpiai játékok alkalmából, így ők utaztatják a magyar sportolókat Párizsba.