Repülőjáratokat indít Pécsről a máltai Universal Air

2024.03.22. 09:00
A máltai Universal Air légitársaság március 26-tól heti két járatot indít Pécsről. A járatok a Málta–Pécs–München-útvonalon közlekednek majd.

A máltai légitársaság a pogányi repülőtérről indít járatokat március 26. és október 22. között. A gépek keddenként és péntekenként közlekednek Pécs érintésével a Málta–München-útvonalon.

A tájékoztatás szerint a légitársaság március elején indította el regionális, a Földközi-tenger tágabban vett térségét kiszolgáló légi közlekedési tevékenységét, Dash 8-400 típusú repülőgépeivel.

A Universal Air hangsúlyozta, a következő hetekben a társaság további úti célokat jelent be, a járatok Athén, Palermo, Ibiza és Korfu reptereit célozzák majd meg.

A pécsi önkormányzat korábbi közleménye szerint annak köszönhetően indulhat el 18 év után ismét menetrend szerinti repülőjárat a város melletti reptérről, hogy a helyhatóság a helyi iparkamarával és az egyetemmel közösen kereste a lehetőséget a baranyai vármegyeszékhely és Dél-Németország légi összeköttetése érdekében.

A timesofmalta.com hírportál múlt heti közlése szerint a Universal Air légitársaság újonc a légi közlekedési piacon, és a most induló járatokkal kezdi el a menetrend szerinti utasszállítást.