Lezárult az MVM informatikai átállása az E.ON Áramszolgáltató Kft. átvétele után

2024.07.12. 20:08
Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. befejezte az E.ON Áramszolgáltató Kft. ügyfélkörének átvételével kapcsolatos informatikai fejlesztéseket, és július 15-től kezdve teljes körűen biztosítja az egyetemes áram- és földgázszolgáltatást az E.ON-tól átvett ügyfelek számára.

Az MTI beszámolója szerint az átállás részeként július 1-jétől az E.ON Áramszolgáltató Kft. beolvadt az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be, megerősítve ezzel az MVM pozícióját a hazai energiapiacon.

Az MVM vállalja, hogy az E.ON-tól érkezett ügyfelek villamosenergia-szolgáltatási szerződései változatlan tartalommal maradnak érvényben.

Az informatikai átállás idején, 2024. július 1. és július 15. között szünetel az MVM áramszámlázási rendszere, de hétfőtől az online ügyfélszolgálat és az MVM Next mobilapplikáció újra teljeskörűen elérhetővé vált számos új fejlesztéssel, amelyeket az ügyfelek hasznosíthatnak.

Az MVM hangsúlyozza, hogy az átállással nem jár változás az E.ON-tól érkezett ügyfelek számára, kivéve az új felhasználói azonosító használatát az ügyintézéshez. A regisztrációval még nem rendelkező ügyfelek a korábbi E.ON-os számlaadataikkal tudnak regisztrálni az MVM rendszerébe.

Az MVM több mint 200 ügyfélszolgálati pontján személyesen is intézhetők lesznek az egyetemes áram- és földgázszolgáltatáshoz kapcsolódó ügyek.

(Ajánlókép: dpa/picture alliance/Getty Images)