Baj van a Mini Cooperekkel, ha ilyen autója van, mindenképp menjen szervizbe

2024.09.06. 13:44 Módosítva: 2024.09.06. 13:44
Az előző generációs Mini Cooper SE modellek akkumulátorai nincsenek megfelelően szigetelve, aminek során nedvesség kerülhet az áramforrásokba. Ha ez megtörténik, az autók bármikor leállhatnak, sőt ki is gyulladhatnak, aminek elkerülése végett a gyártó kiadott egy frissítést, de azt kérik, a tulajdonosok mihamarabb vigyék szervizbe járműveiket.

Az Egyesült Államokban nemrég 12 ezer Mini Cooper SE-t hívtak vissza tűzveszély lehetősége miatt. A Totalcar értesülései alapján azonban globális problémáról van szó, világszerte 140 ezer Mini lehet veszélyes a tulajdonosokra – köztük több Magyarországon található.

A lap megkeresésére az országos BMW Group azt mondta, hogy 409 autó lehet potenciálisan érintett, emellett a gyártó arra kérte a Mini-tulajdonosokat, hogy minél hamarabb keressenek fel egy szervizt, ahol ellenőrzik az akkumulátorokat.

Az áramforrásokban a nagyfeszültségű akkumulátorház nincs teljesen lezárva, mely során nedvesség kerülhet az akkumulátorokba. A hiba egy minőség-ellenőrzés során derült ki, ami ha bekövetkezik, akkor az autó egy hibaüzenettel tájékoztatja a sofőrt. Azonban a hiba fellépésekor az akkumulátorok bármikor, akár menet közben is leállhatnak, sőt akár ki is gyulladhatnak.

A probléma csak a 2018 novembere és 2024 januárja között gyártott Mini Cooper SE modelleket érinti. A gyártó emellett közzétett egy frissítést, amely a hiba jelentkezése során az áramforrásokat 30 százalék alá meríti, amivel a tűzveszély elhárul.