Magyar vállalattal közösen lép fel a Samsung az egyik leggyakoribb népbetegség ellen

2024.09.10. 14:00
A Samsung Electronics Magyarország, a világ legnagyobb okostelefon- és fogyasztói elektronikai gyártójának hazai képviselője, stratégiai együttműködésre lép a Doktor24-gyel, Magyarország egyik vezető egészségügyi szolgáltatójával. A partnerséget kedd délután az Indamedia konferenciáján, az AI Summit 2024-en jelentették be. A kezdeményezés részeként egy 70 ezer forint értékű egészségügyi utalvány jár bizonyos okostelefonokhoz.

A két vállalat által kiadott sajtóközleményben azt írták: „Az együttműködés célja a magyarok egészségének és jólétének javítása olyan digitális funkciók és személyre szabott orvosi szolgáltatások kombinációja révén, amelyek célzottan a metabolikus szindróma megelőzésére és kezelésére irányulnak. A Magyarország felnőtt lakosságának mintegy harmadát érintő metabolikus szindróma egy olyan anyagcserezavar, amely egyebek között a zsír- és szénhidrát-anyagcserét érinti, és leggyakrabban elhízással, magas vérnyomással jár.”

A tünetcsoporthoz általában krónikus gyulladás társul, és az érintetteknél jelentősen megnövekszik a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri, illetve daganatos megbetegedések kockázata

– fogalmaztak, hozzátéve: „Az együttműködés egy új szemléletet képvisel a technológia és az egészségügy integrációjában, célja, hogy hozzájáruljon a magyar lakosság jóllétének javításához. A partnerség az ügyfeleknek abban segít, hogy a Samsung Health alkalmazásban megjelenő jólléti és fitneszcélokat szolgáló értékek kiegészülhetnek a laborvizsgálatok eredményeivel, amelyek alapján szakemberek segítik az értelmezést, és tesznek javaslatot a követendő életmódra.”

70 ezer forintos utalvány 

A kezdeményezés részeként a 2024. szeptember 26. és december 31. között megvásárolt, a Samsung Zrt. által forgalomba hozott Samsung Galaxy Z Fold6 és Z Flip6 készülékekhez, illetve a Galaxy S24 család okostelefonjaihoz októbertől egy 70 ezer forint értékű egészségügyi utalvány jár.

Mint írták, az utalvány beváltható a vásárló, illetve egy családtagja vagy munkatársa számára a Doktor24 által kínált egészségügyi csomagra, amely az alábbiakat tartalmazza:

  • laborvizsgálatokat;
  • eredménykiértékelést;
  • dietetikai konzultációt;
  • valamint személyre szabott orvosi szolgáltatások szervezését, amelyek célzottan a metabolikus szindróma elleni küzdelmet támogatják.

Kunos Balázs, a Samsung Electronics Magyarország alelnöke, így nyilatkozott a projektről: „Ez az együttműködés mérföldkő abban az értelemben, hogy a legfejlettebb technológiát integráljuk az egészségügyi ellátással Közép-Kelet-Európában. A Samsung Health és a Doktor24 orvosi szolgáltatásainak egyesítésével célunk, hogy ügyfeleinket minden korábbinál jobban támogassuk egészségük és jóllétük megőrzésében.”

Kóka János, a Doktor24 alapítója pedig így hangsúlyozta az együttműködés jelentőségét: „A metabolikus szindróma egy csendes járvány, amely mintegy kétmillió embert érint Magyarországon. A betegség megelőzhető, és vissza is fordítható, de ehhez az érintetteknek digitális és orvosszakmai támogatásra van szükségük. A Samsunggal való együttműködés révén a legmodernebb technológiát alkalmazva tudunk személyre szabott egészségügyi javaslatokat tenni. Közösen valódi változást érhetünk el sokak életében.”