Magyar vizet kóstolt az ismert vízsommelier, és alaposan meglepődött

2024.09.25. 12:01
Pat Eckert vízszakértő próbálta ki a FloeWater aludobozos vizét, tapasztalatait pedig az Instagramon tette közzé – a Hell díjnyertes italára pedig nem mondott kevesebbet, mint azt, hogy pazar.

Pat Eckert, a vízvilág egyik legnagyobb szaktekintélye, aki 2018 óta vezeti a Fine Liquids vállalatot és a Colors of Water projekteket, újabb felfedezést tett. Eckert számos, Európa-szerte ismert vízkóstoló eseményen volt bíró, többek között a 2023-as és 2024-es Taste Awards díjátadóján.

A víz ízének, textúrájának és kulturális jelentőségének szakértője most egy olyan magyar márkát emelt ki Instagram-oldalán, amely szerinte a világ legnagyobb márkáival is felveszi a versenyt.

Eckert az Instagramon „kivételesen tisztának és selymesnek” nevezte a FloeWatert, amelynek ásványianyag-aránya „páratlan ivóélményt ad”. A Hell által forgalmazott víz júliusban nyerte el a Monde Selection aranyérmét, amelyet a bécsi Hofburg palotában adtak át, és több mint 80 független szakértő döntött a sorsáról.

A FloeWater vizét a világ egyik legfejlettebb ultraszűrési technológiájának köszönhetően több szennyező anyag esetében is jelentősen alatta marad a jogszabályi előírások határértékeinek; például az arzén, az ólom, a nitrit és a nitrát esetében átlagosan 30-szor tisztább a megengedett határértékeknél. Mielőtt dobozba kerülne, a FloeWater két különleges rétegen is áthalad: kvarckristályokon és aqeeqköveken.