Végbement az üzlet: magyar bankot vásárolt meg a Cofidis

2024.10.01. 11:39
Immár hivatalos: a Cofidis Csoport felvásárolta a Magyar Cetelem Bank Zrt.-t. Az akvizíció célja, hogy a Cofidis Magyarországon a pénzügyi szolgáltatások és a fogyasztási hitelek piacán kulcsfontosságú szereplővé váljon. A Cetelem ügyfeleinek nem lesz teendője a tulajdonosváltást követően.

Ahogy az Index még tavaly beszámolt róla, magyar bankot vásárol a Cofidis Csoport. Az akvizíció hivatalosan is végbement: a Cofidis bejelentette, hogy sikeresen lezárult a Magyar Cetelem Bank Zrt., a BNP Paribas Personal Finance Csoport magyarországi leányvállalatának felvásárlása.

A felvásárlás a fogyasztási hitelekkel (személyi kölcsön, áruhitel, autóhitel) operáló Cofidis Csoport azon szándékát tükrözi, hogy erősítse pozícióját a magyar piacon és a közép-európai régióban.

„Ez az akvizíció jelentős növekedési potenciál a Cofidis számára Magyarországon: banki licenc megszerzését és a kereskedelmi partnerhálózat további bővülését jelenti” – jelentette ki Gilles Sauret, a Cofidis Csoport igazgatóságának elnöke.

A Cetelem ügyfeleinek nem lesz teendője a tulajdonosváltást követően. A hitelekre, bankbetétekre és hitelkártyákra vonatkozó pénzügyi és szerződéses feltételek nem változnak.

„Ez az akvizíció megerősíti a Cofidis Csoportot tulajdonló Crédit Mutuel Alliance Fédérale hitét abban, hogy a Cofidis jelentős növekedésre és innovációra képes a régióban” – hangsúlyozta Daniel Baal, a Cofidis Csoport felügyelőbizottságának elnöke, a Crédit Mutuel Alliance Fédérale elnöke.

Elindult a Cetelem-munkavállalók integrációjának és az új termékkínálat kialakításának előkészítése.

A jövőbeni Magyar Cofidis Bank Zrt. széles termékportfóliója és szolgáltatásai révén a napi pénzügyek kivételével versenyképes alternatívája lesz a klasszikus banki szolgáltatóknak

– jelentette ki Jean-François Remy, a Cofidis Magyarországi Fióktelepének vezérigazgatója.

A felvásárlással a Cofidis Csoport célja, hogy Magyarországon a pénzügyi szolgáltatások és a fogyasztási hitelek piacán kulcsfontosságú szereplővé váljon.