Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kevesebb szervezetnek adhatunk 1%-ot

2015.01.27. 07:19

Ötödével kevesebb civil szervezet kaphat a személyi jövedelemadó felajánlható egy százalékából, mint korábban, írja az MTI a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva. 31 ezerről 24 ezerre csökkent az válaszható szervezetek száma.

Kis Péter András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adószakmai szóvivője a lapnak azt mondta, azért választható idén kevesebb szervezet, mert eddig a felajánlások után ellenőrizte a hatóság, hogy a szervezetek megfelelnek-e a törvényben támasztott elvárásoknak, idéntől viszont nem lehet pénzt felajánlani olyan szervezeteknek, amik előzetesen nem feleltek meg a feltételeknek.

A régi rendszerben az állampolgárok felajánlásai az államnál maradtak, ha valami baj volt a követelményekkel, ez az új rendszerben már nem fordulhat elő.

Itt nézheti meg a NAV által leokézott szervezetek listáját.