Átlagban ötből egy edzőteremnél talált valami szabálytalanságot a NAV

2016.08.24. 10:31

Öt edzőteremből átlagosan egynél talált az elmúlt másfél évben problémát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A NAV az elmúlt másfél évben háromszázszor ellenőrzött edzőtermeket: az esetek ötödében nem volt valami rendben - írja a Magyar Idők. Az ellenőrzésekből az derült ki, hogy:

  • a helyek üzemeltetői többnyire adtak nyugtát, de néha voltak hiányosságok,
  • és többször nem, vagy csak késve jelentették be a munkavállalókat.
  • És találtak 60 millió forintnyi hiányzó adót és csaknem húszmillió forint mulasztási bírságot szabtak ki a NAV-osok.

Az edzőtermeknek októbertől jobban oda kell majd figyelnie a szabályok betartására, mert a törvény szerint minden cégnek az adóhivatallal állandó kapcsolatban lévő kasszát kell használnia. 

A lap azt írja, hogy egyes számítások szerint 2014-ben 180-190 milliárd forintos adótöbbletet hoztak a NAV gazdaságfehérítő intézkedései, amihez tavaly 60-90 milliárd jöhetett hozzá. Jelenleg körülbelül 220 ezer elektronikus kassza működik, a rendszer kiterjesztésével emellé még 30 ezer új kassza jöhet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla