Hol laknak a legnagyobb adósok? Térképre vittük a NAV adatai alapján

Szeptember végén 2654 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott az adóhatóságnak egyenként több mint 10 millió forinttal, illetve 1519 (június végén 1551) társaság és szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan.

A NAV negyedévente teszi közzé a tartós adósok listáit, amelyek csak az adózó nevét és címét, illetve székhelyét, valamint a társaságok, vállalkozók esetében az adószámot ismertetik, a fennálló tartozás összegét nem tartalmazzák. A térképen azokat a településeket ábrázoltuk, ahol a legnagyobb adótartozások jöttek össze.

Az MTI cikke alapján magánszemélyek és egyéni vállalkozók a 10 milliós küszöbértékkel számolva szeptember végén összesen nagyjából 178,5 milliárd forinttal tartozott. A 10 millió feletti tartozással rendelkezők közül 1910 magánszemély, 721 egyéni vállalkozó, 23 adós pedig lakcím nélküli. A tartósan nagy összeggel tartozó nem magánszemély adózók közül 350 működik, illetve csődeljárás alatt áll, 418 kényszertörlés alatt, 733 felszámolás alatt, 18 pedig végelszámolás alatt van. 

Kilencvenhárom adózónál állapított meg a NAV jelentős összegű adóhiányt az elmúlt negyedévben. Azt vittük térképre, hogy az általuk létrehozott 13.5 milliárd forintnyi adóhiány, mely településeken keletkezett.

CartoDb térkép embed

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Hírek