EMMI: Nincs létszámstop a mentőknél

2018.07.02. 09:24

Frissítés: Hétfőn kora délután az EMMI a következő közleményt küldte az MTI-nek:

A sajtó hírekkel ellentétben nincs létszámstop az Országos Mentőszolgálatnál. A kormány döntése érelmében a létszámstop kizárólag  a kormányhivatali jogállású szerveknél, központi hivataloknál, valamint a fővárosi és megyei kormányhivataloknál (továbbiakban együtt: hivatalok) van érvényben. Az intézkedés célja, hogy a bürokrácia ne növekedjen,  hatékony és olcsó államot teremtsünk meg. Ezt szolgálta a kormány- és járási hivatalok kialakítása, a háttérintézmények körének felülvizsgálata is.

A közlemény a következő hírre reagált:

Június 21-vel létszámstop van érvényben az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményeinél, többek között az Országos Mentőszolgálatnál, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál, az Oktatási Hivatalnál, múzeumoknál és színházaknál - írja az Átlátszó.hu. A minisztériumból egy nappal a stop bevezetése előtt, június 20-án küldték ki a levelet több tucat intézménynek, amely szerint

a "már folyamatban lévő ügyekre is" kiterjed a létszámstop. 

Ez azt is jelenti, hogy hiába keresnek szinte minden megyében mentőápolókat, mentőorvosokat és gépkocsivezetőket, ezeket a helyeket akkor sem lehetne betölteni mostantól, ha lenne jelentkező. Pedig, ahogy korábban írtuk, az Országos Mentőszolgálatnál akkora a szakemberhiány, hogy a mentős sofőröket képeztetnék át ápolónak. Pontosabban, ha a sofőrök saját költségre megszerzik az ápoló-szakápoló OKJ-s papírt, automatikusan átsorolják őket az alacsonyabb, D fizetési kategóriából a magasabb, E kategóriába, de megtarthatják korábbi munkakörüket.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
EMMI: Nincs létszámstop a mentőknél

Cáfolja a híreket a minisztérium, csak a hivatalok nem vehetnek fel új embert, hogy ne legyen túl nagy a bürokrácia.

508 · Jul 02, 2018 09:24am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments