Natália
1 °C
7 °C

EMMI: Nincs létszámstop a mentőknél

2018.07.02. 09:24

Frissítés: Hétfőn kora délután az EMMI a következő közleményt küldte az MTI-nek:

A sajtó hírekkel ellentétben nincs létszámstop az Országos Mentőszolgálatnál. A kormány döntése érelmében a létszámstop kizárólag  a kormányhivatali jogállású szerveknél, központi hivataloknál, valamint a fővárosi és megyei kormányhivataloknál (továbbiakban együtt: hivatalok) van érvényben. Az intézkedés célja, hogy a bürokrácia ne növekedjen,  hatékony és olcsó államot teremtsünk meg. Ezt szolgálta a kormány- és járási hivatalok kialakítása, a háttérintézmények körének felülvizsgálata is.

A közlemény a következő hírre reagált:

Június 21-vel létszámstop van érvényben az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézményeinél, többek között az Országos Mentőszolgálatnál, az Állami Egészségügyi Ellátó Központnál, az Oktatási Hivatalnál, múzeumoknál és színházaknál - írja az Átlátszó.hu. A minisztériumból egy nappal a stop bevezetése előtt, június 20-án küldték ki a levelet több tucat intézménynek, amely szerint

a "már folyamatban lévő ügyekre is" kiterjed a létszámstop. 

Ez azt is jelenti, hogy hiába keresnek szinte minden megyében mentőápolókat, mentőorvosokat és gépkocsivezetőket, ezeket a helyeket akkor sem lehetne betölteni mostantól, ha lenne jelentkező. Pedig, ahogy korábban írtuk, az Országos Mentőszolgálatnál akkora a szakemberhiány, hogy a mentős sofőröket képeztetnék át ápolónak. Pontosabban, ha a sofőrök saját költségre megszerzik az ápoló-szakápoló OKJ-s papírt, automatikusan átsorolják őket az alacsonyabb, D fizetési kategóriából a magasabb, E kategóriába, de megtarthatják korábbi munkakörüket.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
EMMI: Nincs létszámstop a mentőknél

Cáfolja a híreket a minisztérium, csak a hivatalok nem vehetnek fel új embert, hogy ne legyen túl nagy a bürokrácia.

508 · Jul 02, 2018 09:24am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?