Jenő
-2 °C
6 °C

Túlóráztatja a főnök? Írja meg!

fortepan 66812
2018.11.01. 08:22

Az idei első fél évben 9700 munkáltatót ellenőriztek a hatóságok, közülük 6400-nál tártak fel munkaügyi szabálytalanságokat, amelyek az ellenőrzött 41 ezer munkavállaló 61 százalékát érintették. Az ellenőrzések alapján az derült ki, hogy a túlóráztatással, munkaidővel kapcsolatos jogsértések az összes jogsértés nagyjából negyedét teszik ki.

A Pénzügyminisztérium jelentése szerint a gépipar, a feldolgozóipar, és a kereskedelem területén dolgozókat érintik leginkább a munkaidővel kapcsolatos szabálytalanságok, de mostanában a legkülönfélébb iparágakból és szakmák képviselőitől lehet hallani olyan történeteket, hogy a munkaerőhiány miatt a cégek nem új embert vesznek, hanem a meglévő munkaerőt dolgoztatják többet, akár a törvény által megengedett szintnél is jobban.

Most készül felmondani, mert elege van belőle, hogy 3 ember munkáját végzi? Vagy túlóráztatják, de kell a pénz, és ezért inkább elviseli? Ismer olyat, aki máshol is találna munkát, de valamiért mégsem mond fel? Esetleg munkaadó, és már inkább bekalkulálja a bírságot, de túlóra nélkül nem megy? Írja meg nekünk a tema+tulora@index.inda.hu-ra.

(Borítókép: Magyar Rendőr/Fortepan)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?