Botond, Mózes
EUR 389,77 Ft
USD 373,47 Ft
12 °C
29 °C

Már bátrabban kérjük a hitelt, ha kell

2013.08.12. 08:09 Módosítva: 2013.08.12. 08:09

Valutaváltó

Az első félévben megállt az új hitelkihelyezések csökkenése a lakossági piacon, igaz óriási növekedésről még nem lehet beszélni - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikai adataiból, amelyeket a hétfői Világgazdaság ismertet.

A napilap cikke szerint a lakáscélú és a szabad felhasználású jelzáloghitelek kivételével minden kölcsöntípusnál emelkedtek a forinthitel-kihelyezések 2013 első felében. Ráadásul a lakás- és szabad felhasználású hiteleknél is csak a kedvezményes végtörlesztés torzító hatása miatt mutatkozik csökkenés, anélkül valószínűleg ezeknél a kölcsöntípusoknál is stagnálásról vagy szerény növekedésről lehetne beszélni.

A volumeneket nézve viszont túl nagy jelentőséget nem szabad tulajdonítani a fogyasztási hiteleknél mutatkozó növekedésnek, a lakáshitelek esetében viszont indokolt az óvatos optimizmus.

Az új kihelyezések átlendülése a mélyponton még nem látszik az állományok alakulásán, leginkább az alacsony volumenek miatt: az első félévben összesen alig 140 milliárd forintnyi új forintkölcsönt helyeztek ki a szolgáltatók - olvasható a Világgazdaságban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek