Lecserélték az MFB vezetőjét

2013.09.02. 18:31

Valutaváltó

Baranyay Lászlót, a Magyar Fejlesztési Bank Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MFB) elnök-vezérigazgatóját az Európai Beruházási Bank (European Investment Bank, EIB) alelnökévé választották meg. A megbízatás miatt Baranyay László közös megegyezéssel távozott az MFB éléről. Az alapítói jogokat gyakorló Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Nagy Csabát nevezte ki az MFB vezérigazgatójává - közölte a minisztérium sajtóosztálya. Az MFB Igazgatósága Lontai Dánielt választotta meg elnökévé. A változások 2013. szeptember 1-jével léptek hatályba.

Nagy Csaba az MFB Igazgatóságának tagja, a Takarékbank Igazgatóságának tagja. Szakmai múltja a pénzügyi szektorhoz köti, 1997-től 2011-ig az OTP-csoportban dolgozott, előbb értékpapír-forgalmazási területen, azután az OTP Jelzálogbank vezérigazgató-helyetteseként. 2011 és 2013 között a Magyar Fejlesztési Banknál ügyvezető igazgatóként a vállalatfinanszírozással foglalkozott, majd a Magyar Villamos Művek gazdasági vezérigazgató-helyettese volt.

Lontai Dániel az MFB és a Magyar Posta Igazgatóságának tagja, a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnöke, a Takarékbank Felügyelőbizottságának elnöke. A pénzügyi szektorban évtizedes tapasztalattal bír, amelyet több intézményben (pénzügyi vállalkozás vezetőjeként és multinacionális nagybanknál) szerzett.