Ezek az akciók ugranak februártól az OTP-nél

2014.01.17. 14:12

Valutaváltó

Az OTP Bank pénteken hirdetményben jelentette be, hogy február 1-jétől véget ér néhány lakossági számlacsomagokhoz kapcsolódó kedvezményes ATM készpénzfelvételre vonatkozó akciójuk, írja a BankRáció.hu. Ugyancsak február 1-jétől lesz lehetőség lakossági számlacsomagoknál lehetőség havonta 2 alkalommal díjmentes készpénzfelvételre, összesen 150 ezer forint értékben.

A Pénzcentrum.hu szerint a bank eddig több számlacsomag esetén is kínált 1-4 darab kedvezményes készpénzfelvételt, amelyeknél ráadásul maximális összeg sem volt megadva, így az ingyenes pénzfelvétel első napjától elkezdve akár az is előfordulhat, hogy bizonyos ügyfelek még rosszabbul is járnak a felső limit miatt.

A jelenleg igényelhető számlacsomagoknál 2014. február 1-jéig a kedvezményes díj 0,6 százalék/db saját banki ATM-ből történő készpénzfelvételeknél, az alábbiak szerint:

  • Tempó Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
  • Junior Számlacsomag - első 1 db/hó kedvezményesen 0,6%
  • Jump Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
  • Net Számlacsomag - első 2 db/hó kedvezményesen 0,6%
  • Prémium Plusz - első 4 db/hó kedvezményesen 0,6%
  • Alap Számlacsomag - első 1 db/hó kedvezményesen 0,6%

A bank 2014. február 1-jétől az első két készpénzfelvételi tranzakcióra és legfeljebb 150 ezer forint összegig biztosítja a díjmentességet. 150 000 Ft-ot meghaladó összegre a bank normál díjszabása érvényes, ami a jelenleg érvényes hirdetmény szerint saját ATM-ből történő készpénzfelvétel esetén 61 Ft + 1,21 százalék, idegen ATM-ből pedig 1124 Ft.

Az OTP Bank a következőket fűze hozzá cikkünkhöz:

A havonta 150 ezer forint összegig díjmentes készpénzfelvétel lehetőségének február 1-i bevezetésével bankunk korábbi, számlacsomagokhoz kapcsolódó készpénzfelvételi akciói okafogyottá válnak, és visszavonásra kerülnek. Ennek oka az, hogy ügyfeleink túlnyomó többsége jóval kisebb készpénzfelvételi igényekkel rendelkezik, mint havi 150 ezer forint. Példaképpen elmondható, hogy jelenleg az ügyfeleink közel fele kevesebb mint 50 ezer forintot vesz fel havonta számlájáról készpénzben.

A korábbi, készpénz felvételhez kapcsolódó díjkedvezmények helyett az OTP Bank 2014-ben a számlavezetési díjkedvezményeket biztosító akciókra helyezi át a hangsúlyt. Ezen akciók keretében bankunk ügyfelei 50-100 százalék közötti számlavezetési díjkedvezményekben részesülhetnek, amennyiben aktívan használják Bankunk termékeit és szolgáltatásait.

A jogszabály szerint biztosított díjmentes készpénzfelvétel mellett, bankunk egyéb akciói továbbra is biztosítják lakossági számlacsomag ajánlataink versenyképességét. Így még kedvezőbb feltételekkel tudjuk biztosítani ügyfeleinknek többek között a számos piaci elemző által a saját célcsoportjában a legkedvezőbb kondíciókkal bíró terméknek ítélt Simple, Alap, vagy Junior számlacsomagunkat is.