A MagNet bank most osztja szét a nyeresége tizedét

2014.05.28. 14:42

Valutaváltó

Ötödik alkalommal rendelkezhetnek a MagNet ügyfelei arról, hogy a bank nyereségének 10 százalékát milyen civil szervezetek között osszák szét. Az ügyfelek az átláthatóság jegyében minden évben, levélben értesülnek arról, mennyi a bank adózott, tiszta nyeresége, és ők pontosan hány forinttal járultak ehhez hozzá. Az általuk a banknak termelt nyereség tizede felett rendelkezhetnek a választott civil szervezet javára. Az idei felajánlott összeg majdnem 40 millió forint, ami 71 szervezet között oszlik el. Szavazni az idén június 30-ig lehet.

 A bank, miután levélben értesítette ügyfeleit a rájuk eső nyereség pontos összegéről, arra kéri őket, hogy június 30-ig válasszák ki a programban részt vevő civil szervezetek közül azt, amelynek céljai a számukra legrokonszenvesebbek, és szavazatukkal juttassák nekik a rájuk eső nyereségösszeg százalékát. A szavazatok által a Bank és az ügyfelek közösen járulhatnak hozzá ahhoz, hogy a civil szféra még magabiztosabbá és erősebbé váljon.

Rendelkezni és az egyes szervezeteknek gyűlő összegeket nyomon követni ugyanazon az oldalon lehet. A szavazás lezárását, 2014. június 30-át követően a leadott szavazatok alapján összegyűlt támogatásokat a MagNet átutalja a szervezeteknek, s az eredményt nyilvánosságra hozza. A jövőben a programban résztvevő civil szervezetek listája szabadon bővülhet, várják a javaslatokat olyan civil szervezetekre, amelyeket a jövőben érdemes lenne bevonni a támogatandók körébe.