Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Ősszel jön létre a "rossz bank"

2014.07.24. 16:18

Valutaváltó

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a Reuters hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy Magyarországon szeptemberre vagy októberre jöhet létre az úgynevezett "rossz bank" – írja az MTI.

Ebbe a bankba gyűjtenék össze a többi bankból a kétes értékű kereskedelmi jelzáloghitelt és a jelzáloggal megterhelt elárverezett ingatlanokat.

Nagy Márton szerint egy ilyen bank létrehozása a hiteleken keletkezett veszteségek realizálására kényszerítené a többi bankot. Nagy Márton szerint ennek már régen meg kellett volna történnie, mert így források szabadultak volna fel a hitelezés élénkítéséhez.

Az MNB ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy arra számít, hamarosan 3-4 bank kivonul a magyar piacról, de konkrétan nem nevezett meg egyet se.

Az MTI cikkében egyébként a javítás előtt egy mondattal több volt, ezt a mondatot vette ki az eredeti hírből a Magyar Távirati Iroda:

A Bayerische Landesbank (BayernLB) csütörtökön jelentette be, hogy a magyar kormány 55 millió euróért megvásárolja a budapesti MKB Bankot. Az ügylet keretében a bajor anyabank elengedi az MKB Bankkal szembeni 270 millió eurós követelését.