A kormány szerint pénzügyi korrupció történt

2015.03.11. 14:47

Valutaváltó

"A kormány áttekintette a Buda-Cash, illetve a Quaestor-ügyet is, amelyekkel kapcsolatban megállapította, hogy a 2010 óta a pénzügyi és bankrendszerrel kapcsolatban tett lépések megteremtették a feltételeit annak, hogy az ország végre megszabaduljon az évtizedes pénzügyi korrupció következményeitől" - ezt mondta a kormányülés után Kovács Zoltán kormányszóvivő az MTI-nek.  

Dobták a korábbi barátot

Ez azért is érdekes, mert így most áttételesen a Quaestor-csoport Fideszhez közel álló vezetőjét, Tarsoly Csabát is lekorruptozták. Információink szerint főleg Szijjártó Péter volt a milliárdos üzletember különösen jó ismerőse a Fideszen belül. De általában az országos Fidesszel is jóban volt, ahogy a ritka kivételek egyikeként Gyurcsányékkal is megtalálta a közös hangot, itt elovashatja a részleteket.

Kovács Zoltán a bevezetett intézkedések közé sorolta elsőként, hogy a devizahitelek kivezetésével és a tisztességtelen banki magatartás megakadályozásával, a fair-bank törvénnyel rendet tettek a bankszektorban. Különös, de azt takarékokból lett bankok csődje közben olyat is mondott ,hogy  "rendezték a takarékszövetkezetek helyzetét". És azt még külön hangsúlyozta is, hogy "a kilenc, a rendezésből kimaradt takarékszövetkezetből már csak kettő maradt talpon". Sokan ugyanis épp azt firtatták, hogy sok külön engedély kellett ahhoz, hogy valaki ki tudjon maradni a takarékok államosításából.

Az ellenzék is hibás, nem adtak elég támogatást

Kovács azt is mondta az MTI szerint, hogy:

megállapította a kormány, hogy az Országgyűlésben képviselettel rendelkező ellenzéki pártok az elmúlt években a pénzügyi rendszer rendbetételével kapcsolatos erőfeszítésekben semmilyen támogatást nem adtak a kormánynak.