Egy másik Quaestor-cégnél is Orgován a főnök

2015.03.30. 17:33

Valutaváltó

A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. mellett egy másik Quaestor-cégnél, a csoport ingatlanait kezelő cégnél, a Quaestor Invest Kft.-nél is Orgován Béla vette át cég vezetését március 9-től, igaz itt nem Tarsolytól, hanem a feleségétől, Tarsolyné Rónaszéki Erikától – írja a Napi.hu.

A társasághoz több Qaestor-ingatlanbefektetés tartozik, így többségi vagy kisebbségi tulajdonosa a Bérc Hotel Ingatlanhasznosító Kft.-nek, az ETO Élményközpont Kft.-nek, az ETO Park Kft.-nek, a Győri ETO FC Labdarúgó Kft.-nek, a Kenese Golf Project Kft.-nek, a Q Hotel Management Kft.-nek és a Tatai Diana Kft.-nek.

A Quaestor Invest Kft. tulajdonosi viszonyai azonban - a jelenleg elérhető online cégbírósági adatok szerint - nem változtak, a vagyonkezelő minősített többségi tulajdonosa a cégcsoport központi vállalkozása, a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., míg kisebbségi tulajdonosa a vasárnap előzetes letartóztatásba helyezett egykori milliárdos Tarsoly Csaba.

A jelenleg NAV-adóvégrehajtás alatt álló Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. közvetlen irányító részvényese jelenleg egy Lichtensteinben bejegyzett társaság, az Insula Management Establishment. A Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. éléről is távozott márciusban Tarsoly Csaba, a felesége Tarsolyné Rónaszéki Erika és az apja, Tarsoly Vince.

Múlt kedden derült ki, hogy március 16. óta már nem is Tarsoly Csaba vezeti a bajba került Quaestor-céget, hanem Orgován Béla, aki Tápóságon, egy 2500 lelkes Pest megyei faluban él, korábban közmunkás is volt, és többször ült börtönben is.  • Hírek
  • Megtakarítás