Előd
6 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Kiakadt a sajtóra az egyik állami bank

2015.12.23. 12:56

"Az MKB Bank, mint a hazai bankrendszer felelősségteljes szereplője, aggodalommal figyeli azt a káros tendenciát, hogy a médiában egyre gyakrabban jelennek meg olyan írások, beszámolók és hírek, amelyek nyilvánvalóan banktitkot sértenek. Az ilyen esetekben gyakran nem csupán az ügyfelek törvényileg védett jogain esik csorba, de az érintett pénzintézetek, illetve a hírbe hozott ügyfelek üzletei érdekei is sérülnek. Még abban az esetben is, sőt akkor a leginkább, amikor a banktitok megsértése hamis tájékoztatással párosul" - írja az MKB Bank közleményében.

A közleményből nem derül ki, hogy az MKB miért van kiakadva, de kedden a Világgazdaság írta meg, hogy az Eximbankon kívül két hazai és két amerikai bank finanszírozza a TV2 megvételét, és a két hazai közül az egyik az állami tulajdonban lévő MKB. 

"Az elmúlt esztendőben az MKB Bank óriási erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy sikeresen végrehajtsa azt a reorganizációs folyamatot, amelynek eredményeképpen az európai és magyar bankrendszer stabil és értéket termelő szereplőjévé erősödött. Ennek a szanálási folyamatnak egyes állomásait gyakran kísérték olyan médiahangok, amelyek – amellett, hogy nyíltan szembehelyezkedtek az MKB Bank ügyfelei és a magyar adófizetők érdekeivel – banktitkok kiszivárogtatásával igyekeztek ártani. Az MKB Bank menedzsmentje a reorganizációra összpontosított erőfeszítései után most kellő határozottsággal szándékozik fellépni az ilyen nyilvánvaló jogsértések ellen.

Az MKB Bank nem tolerálhatja tovább a sorozatos törvénysértést, ezért a jövőben minden ilyen esetben azonnal feljelentést tesz, és erre fogja buzdítani  Magyar Bankszövetségen keresztül az összes magyarországi pénzügyi szolgáltatót. Ezzel párhuzamosan kapcsolatba lépünk az újságírókat, a laptulajdonosokat és a tartalomszolgáltatókat tömörítő szervezetekkel és érdekképviseletekkel annak érdekében, hogy közösen találjuk meg azt a megoldást, ami egyaránt szolgálja a szabad és felelős tájékoztatás, valamint a banktitok védelmének szempontjait" - írják.