Nehezen talál ATM-et? Itt a segítség!

2016.06.06. 11:37

Valutaváltó

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) bankautomata-kereső alkalmazást fejlesztett, amit az MNB oldalán lehet elérni, de tabletről és okostelefonról is lehet használni - derül ki a jegybank közleményéből.

A programot  földrajzi (például egy településen belüli) elhelyezkedés alapján vagy konkrét intézmények szerint is lehet keresni a fiókokat, ATM-eket. A mozgásukban akadályozott ügyfelek számára külön kereshetők az akadálymentesen megközelíthető, illetve akadálymentesen használható fiókok, ATM-ek is. A találatok térképen is megjeleníthetőek. Mivel a fiókok, ATM-ek GSP-koordinátái is rendelkezésre állnak, lehetőség van az adott felhasználó földrajzi helyzetének automatikus megállapítására és a környékbeli találatok azonnali bemutatására is.

Az alkalmazás indulásakor jegybanki adatok szerint mintegy 4877 darab, bankkártyás készpénzfelvételre alkalmas ATM működött itthon a hazai pénzforgalmi szolgáltatóknál, míg az ügyfelek számára pénzügyi szolgáltatást nyújtó fiókok, egységek száma az érintett pénzügyi intézményeknél hozzávetőleg 2754 volt.