A CIG felvásárolja az MKB bénább biztosítóit

2016.10.07. 12:28

Valutaváltó

Megvan az ok, amiért nem lehetett kereskedni a CIG Pannónia részvényeivel. A szervezet ugyanis bejelentette, hogy felvásárolják az MKB biztosítóit. Az MKB Általános Biztosító Zrt. és az MKB Életbiztosító Zrt. vételáráról nem adtak ki információt.

A Portfolio alapján lehet tudni, hogy mindkét biztosító sokkal pazarlóbban működik, mint a CIG, a  működési költségeik a díjbevételük 29 százalékát elvitték, a CIG-nél ez csak 17 százalék. Illetve a két MKB biztosító tavaly összesen 352 milliós veszteséget is összehozott. Mégis jól jöhet a dolog a CIG-nek, hiszen többek közt náluk az értékesítésben túlsúlyban vannak az állami kedvezményre építő unit-linked életbiztosításszerű befektetések. Az MKB biztosítók pedig el tudtak adni érdemben hagyományos biztosítási termékeket is. 

Ráadásul a lap szerint CIG-nél érdemben visszaesett a biztosítási ügynökeik teljesítménye, ezt kompenzálhatja, ha olyan piacokon is szereplőkké válnak, mint mondjuk a kgfb, ahol a felvásárolt biztosítók kétszázalékos részesedéssel bírtak. 

Frissítés: délutántól azóta újra lehet kereskedni a CIG-részvényekkel