Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Annyi pénze van az OTP-nek, hogy már nincs hova tenni

2017.05.12. 09:00

Idén első negyedévben rögtön kiugró profittal kezdett az OTP,

csaknem 53 milliárd forint adózott eredmény

ömlött be a céghez, írja az MTI, ennél csak 2008-ban volt utoljára jobb első negyedévük, írja a Portfolio.  Tavaly már elég sok pénzt félretettek bizonyos meghatározott célokra, alighanem további régiós bankok megvásárlására. Idén pedig eddig a megvettek egy nagyobb bankot már – pontosabban az ötödik legnagyobb horvát bankot –, de újabb 3-4-et tervezett még Csányi.

A mostani óriási adózás utáni eredmény az elemzők várakozásait is jócskán, mintegy negyedével túlszárnyalta. Hat százalékkal nőtt az összes bevételük, pontosan 188,756 milliárd forintra, a működési kiadások közben pedig 8 százalékkal, 100,035 milliárd forintra emelkedtek.

A nettó kamatbevételeik nagyjából az előző negyedévhez és az egy évvel korábbihoz képest is nagyjából ugyanott maradtak,  a konszolidált nettó kamatmarzsuk 4,76 százalék volt.

Díjakban és egyéb költségekben fizethettek nekik sokat az ügyfeleik, a nettó díjbevételek 15 százalékkal nőttek éves összehasonlításban, miközben a nem kamatjellegű bevételek 25 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest.