Eleonóra
-2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Újabb szerb bankot vásárolt az OTP

2017.12.11. 22:46

Megvásárolta a a szerbiai Vojvodjanska Banka (Voban) nevű bankot az OTP - ezt jelentette be az ország vezető bankja hétfőn. Ezzel az OTP-csoport piaci részesedése Szerbiában elérte az 5,7 százalékot, de a tervek szerint 6 százalék fölé is növekedhet. Az integrált bank a mérlegfőösszeg alapján a hetedik legnagyobb bank a nyugat-balkáni országban.

Az OTP leánybankja, az OTP Banka Srbija december elsején zárta le a Voban megvásárlását, amely addig a  National Bank of Greece tulajdonában volt. Az OTP ezzel százszázalékos tulajdoni részesedést szerzett a Group of National Bank of Greece (NBG) Leasingben, és az NBG érdekeltségébe tartozó, szerbiai kitettségekben. A csomagért az OTP 125 millió eurót fizetett, ezen felül kiváltották azokat a hiteleket is, amelyeket az NBG külföldi, nem szerbiai bankjai nyújtottak szerb cégeknek. Az integráció várhatóan a 2019-es esztendő második negyedévében zárul le teljesen.

Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója hétfőn Újvidéken a felvásárlással kapcsolatban arról beszélt, hogy az OTP folyamatos növekedést tervez Szerbiában, így amint arra lehetőség adódik, újabb szerb bankokat vásárolna fel. Csányi szerint az OTP egyebek mellett a Komercijalna Banka megvásárlásában is érdekelt.