Erzsébet
1 °C
4 °C

61 milliárd forint osztalékot fizet az OTP

2018.04.13. 13:53

Az OTP Bank 219 forint osztalékot fizet a részvényeseinek, erről döntöttek a részvényesek a hitelintézet pénteki közgyűlésén, Budapesten. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy  mivel a bank a saját részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között, a tulajdonosoknak kifizetett osztalék elérheti a részvényenként 221 forintot is.

A BANK A TAVALYI NYERESÉGBŐL 61,32 MILLIÁRD FORINTOT FIZET KI OSZTALÉKKÉNT. 

Csányi szerint történetének eddigi legjobb eredményét érte el az OTP 2017-ben a nyereség meghaladta a válság előtti szintet és sikerült túlteljesíteni a saját és az elemzői várakozásokat is. 

Az OTP Bankcsoport 2017. évi adózott eredménye 281,339 milliárd forint lett, szemben az előző évi 202,452 milliárddal. Az OTP 284,1 milliárd forint korrigált adózott eredményt ért el 2017-ben, ez 41 százalékkal haladja meg az előző évit.

Tegnap a Budapesti Értéktőzsde másik nagy szereplője, a Mol is bejelentette, hogy mennyi osztalékot fizet a részvényeseknek. Az olajipari társaság 94 milliárd forintot költ osztalékokra, részvényenként 127,5 forintot fizet a befektetőknek. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?