Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

24.hu: Végleg összeolvaszthatják a takarékszövetkezeteket

2018.06.14. 09:59

Egy, az OTP-vel versenyezni képes bankká gyúrnák össze a 12 regionális takarékszövetkezetet kormányközeli körök, erről még az áprilisi választások előtt tárgyaltak is a takarékok vezetőivel – írja „informátorokra” hivatkozva a 24.hu . A portál informátorai szerint a 12 regionális vezetőnek titoktartási kötelezettség mellett kellett nyilatkoznia arról, hogy a következő hónapokban minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy sikerüljön az összeolvadás. A gigabank-építési projektnek neve is van:

Fúziós Stratégia Projekt,

és a stratégiáját állítólag heteken belül el kell fogadnia a 12 regionális vezetőnek. A folyamat végén egyetlen jogi személlyé állnának össze a most szoros integrációban, de külön cégekként működő takarékszövetkezetek. Ebben persze az együttműködésbe belekényszerített vezetők nem igazán érdekeltek.

DROTI20120518026
Fotó: Rosta Tibor

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a takarékintegráció célja az, hogy egy, az OTP méreteivel versengő pénzintézetté álljanak össze. Ennek történetéről és részleteiről itt írtunk részletesebben

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a takarékokból kialakított bank is Mészáros Lőrinc bulija lesz. Ezt jelzi például, hogy a Mészáros közelébe került több, a takarékintegrációhoz köthető cég is az elmúlt években. Szintén erre utal, hogy Mészáros cégeivel sűrűn üzletelő B3 Takarékot is vezető és a Takarékbank elnök-vezérigazgatói posztját betöltő Vida József nemrég igazgatósági tag lett a Mészáros-birodalom egyik legfontosabb cégében, az Opus Global Nyrt.-ben.