Aliz
6 °C
14 °C

Ez már a brexit hatása: már nem London a világ pénzügyi központja

2018.09.12. 12:45

A legújabb globális befektetői felmérés szerint a piaci szereplők immár New Yorkot tartják a világ első számú pénzügyi szolgáltatási központjának, a listát hosszú évekig vezető London a második helyre került. Jelentősen javult ugyanakkor Budapest pénzügyi központként betöltött szerepének befektetői értékelése - írja az MTI.

London lecsúszásához leginkább az járult hozzá, hogy a brexit körüli bizonytalanságok miatt nagyon sok pénzügyi cég és bank telepítette át más városokba a tevékenységét, vagy legalábbis annak egy részét.

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi tanácsadó csoport, a Z/Yen Group ranglistája (Global Financial Centres Index, GFCI) 137 kritériumot és 2453 befektetői értékelést súlyozó mérési módszertannal készült, 110 várost és térséget vizsgált. 

A cég szerdán Londonban ismertetett új globális rangsorában az első két helyen álló New Yorkot és Londont Hongkong, Szingapúr és Sanghaj követi a felső ötös mezőnyben. Az első tízben szerepel még Tokió, Sydney, Peking, Zürich és Frankfurt. Budapest 18 helyet javítva a 71. helyre került az előző ranglistán elfoglalt 89. helyezése után.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?