Egyesülne a Netrisk.hu és a Biztosítás.hu

2019.03.08. 11:38

Valutaváltó

Megvenné a Netrisk.hu a Biztosítás.hu-t, így egyesülne a két online biztosításközvetítő – derül ki a Gazdasági Versenyhivatal honlapján közzétett kérelemből.

A dokumentum szerint a két cég "az alkuszi biztosításközvetítési piacon aktív", aminek a Népszava cikke alapján azért lehet jelentősége, mert a netes biztosításközvetítői piacon a két cég vezető pozícióban van, a teljes piacon a két cég bevétele eltörpül más szereplőkéhez képest.

A jegybank 2015-ös, árbevétel szerinti listája alapján a biztosításközvetítők között a Netrisk az ötödik, a Biztosítás.hu viszont nem fért fel a tízes listára. A Népszava viszont azt is megemlíti, hogy  az értékesített termékek tekintetében sok al-alpiac létezik, legyen szó akár gépjármű-, lakás- vagy utazási biztosításokról.

A Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft. tulajdonosai a lengyel MCI Private Ventures alap, a luxembourgi AMC Capital IV Net, illetve Sebestyén László és - közvetve - Scheidler Tamás ügyvezetők. A Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. tulaja az osztrák GrEco Direct, Jeney Gábor, Marschalek Péter ügyvezetők, és Kiss Leskó Gergő.