Magyarországra jön a második legnagyobb kínai bank

2020.02.21. 11:15

Valutaváltó

Fióktelepet nyit Magyarországon a China Construction Bank Corporation, amely eszközállománya alapján a világ második legnagyobb hitelintézete  - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken az MTI-vel. A bank a második legnagyobb kínai banknak számít (ez a négy bank amúgy a világ négy legnagyobb bankja), eszközértékét tekintve pedig a világ hatodik legnagyobb vállalata. 

A China Construction Bank piaci értéke jelenleg 225 milliárd dollár. A pekingi központú cég a Forbes szerint több mint 300 ezer alkalmazottja van. 

A bank magyarországi tevékenysége a luxembourgi székhelyű China Construction Bank (Europe) S.A. fióktelepeként zajlik, és alapvetően vállalati hitelezéssel foglalkozik majd. Az MNB reményei szerint a pénzintézet hozzájárulhat a kínai-magyar gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatok további bővüléséhez.

A China Construction Bankkal együtt a világ négy legnagyobb hitelintézetéből három már megjelent Magyarországon. Egyikük, a Bank of China csoport ráadásul régiós pénzügyi-üzleti központjának választotta Magyarországot, budapesti központú hitelintézetük a térség több országában létesített már fióktelepeket - írja az MNB közleménye.   • Hírek
  • Hírek