Több mint százezren az új aquaparkban

2009.03.16. 15:54 Módosítva: 2009.03.18. 13:50

A megnyitástól számított alig több mint két hónap alatt százezer vendége volt a káposztásmegyeri aquaparknak. A 17 milliárd forintos beruházással – húsz százalék önerőből, valamint a CIB Bank és a Hypo Alpe Adria Bank hosszúlejáratú hiteleiből – megépült Aquaworld százezredik látogatója február végén vásárolta meg a belépőjegyét, közölte a vízibirodalmat működtető cég.

Ez azt jelenti, hogy havonta átlagosan negyvenezren fürdőztek a létesítményben, amelybe egyszerre 1800-an férnek. Az üzemeltető és beruházó cég közleménye szerint ez a szám is jelzi, hogy Budapest új, egyedülálló attrakciója rövid időn belül a lakosság és a turisták közkedvelt célpontjává vált.

A víziparadicsomra és a vele egy időben, december elején megnyitott négycsillagos szállodára költött pénz várható megtérülési ideje 15 év, ehhez a hotelnek 50-60 százalékos kihasználtsággal kellene működnie. A cég közölte azt is: a főváros első élményfürdőjében február óta nemcsak kipróbálni lehet a szörfözést, hanem szörfoktatás is folyik.