Felfüggeszti alkuszcége működését a CIG Biztosító

2009.06.11. 16:29

A Pannónia Független Biztosításközvetítő Kft. működésének ez év november 30-ig történő felfüggesztését engedélyezte csütörtöki határozatában a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A tulajdonos CIG biztosító azért szünetelteti a működést, mivel nem lépett be a nem életbiztosítási üzletágba.

A Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter és jegybankelnök nevével fémjelzett, életbiztosításokat kínáló CIG Közép-európai Biztosító Zrt. - 100 százalékos tulajdonnal - egy éve alapította leányvállalatként a CIG Első Magyar Általános Biztosító Zrt-t., a nem életbiztosítási tevékenységre. A felügyeleti engedélyt tavaly augusztusban kapta meg, és az eredeti tervek szerint ez év első napján kezdte volna meg működését a nem életbiztosításokat kínáló második társaság.

A vagyonbiztosítások piacra hozatalát azonban két évvel elhalasztották - mondta a legutóbbi sajtótájékoztatón Horváth Béla elnök-vezérigazgató. Miután a nem életbiztosítások nem kerültek piacra, így nincs szükség az ezek közvetítésére létrehozott társaság tevékenységére sem - indokolta Missura Gábor a CIG szóvivője az alkusz cég felfüggesztését.