Csúszhat az M43-as első szakaszának átadása

2009.07.28. 10:00 Módosítva: 2009.07.28. 10:04

Veszélybe került az M43-as sztráda első szakaszának november végi átadása; a szegedi Északi városrész vízellátásáért felelős vezeték biztonságát félti ugyanis a kivitelező, ezért a befejezés határidejének módosítását kéri - írta a Délmagyarország.

A napilap úgy tudja, hogy a kivitelező tárgyalást kezdeményez a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel (NIF Zrt.) az átadás határidejének módosításáról, így az újság információi szerint a november 30-i időpont több héttel is csúszhat. Fazakas Orsolya, a NIF Zrt. kommunikációs vezetője a lapnak megerősítette, hogy a kivitelező műszaki problémát jelzett, ami miatt másik időpontot kért, de egyelőre csak tárgyalást kezdeményezett.

A kérelem oka a Délmagyarország információi szerint, hogy az adott szakaszt érintő városi közműveket, a tervek szerint kiváltotta a kivitelező, de a sztráda töltése nagy nyomással nehezedik a talajra, és az úgynevezett vízszintes mozgás megmozdíthatja a vízvezetéket is. A csöveket meg lehet védeni egy speciális „fallal", de először meg kell várnia a töltés süllyedését, majd plusz műtárgyat kell építeni - írta a lap.