Friderika
9 °C
18 °C

A Concorde-nak vezérigazgatója lesz, Pál Árpád tölti be a posztot

2009.08.25. 12:16

A Concorde Értékpapír Zrt. vezetése szeptember 1-jétől egy a hazai és a nemzetközi pénzügyi életben egyaránt elismert szakemberrel bővül Pál Árpád személyében, aki az újonnan létrehozott vezérigazgatói posztot tölti be – olvasható a társaság közleményében.

A piaci folyamatokhoz és a jövőre vonatkozó terveihez illeszkedve a Concorde alapító-vezetői a vezetőség bővítése mellett döntöttek. A szeptember 1-jétől a vállalat élén álló Pál Árpád az egyik legrégebbi európai privát bank, a Sal Oppenheim igazgatói állását adta fel, hogy a Concorde vezérigazgatója legyen. Korábban a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója volt, illetve a Postabank, a Croesus Befektetési Alap, a GE Capital és a Bankár Csoport vezetésében vett részt. Emellett a Budapesti Corvinus Egyetemen tanít tizenhét éve, jelenleg címzetes egyetemi docensként.

Borda Gábor, Jaksity György és Streitmann Norbert, a Concorde alapító-igazgatói annak 1993. évi indulása óta, továbbra is az igazgatóság tagjaiként, stratégiai igazgatói pozícióban végzik a vállalat irányítási teendőit, változatlan munkamegosztás mellett. Az operatív vezetés napi feladatait azonban - mint minden klasszikus cégnél - vezérigazgatóként Pál Árpád fogja ellátni.