Ödön
1 °C
11 °C

Májustól két nappal előbb kell befizetni a sárga csekkeket

2009.11.09. 20:19

2010. májusától az eddigiektől eltérően, a sárga csekkeken szereplő dátumnál legalább két nappal korábban kell befizetniük a pénzt a postán. A változás tényét a jegybank szakemberei megerősítették.

A módosításra azért van szükség a pénzügyi szakemberek szerint, mert az átutalás a postán keresztül mintegy két napig tart. Így a sárga csekkeken várhatóan jövő év májusától nem a befizetés legkésőbbi dátumát, hanem a számla kiegyenlítésének napját tüntetik fel a szolgáltatók.

Az ügyfeleknek így legkésőbb két nappal a csekken szereplő dátum előtt kell kiegyenlíteniük azt az összeget, amelyet sárga csekken kívánnak befizetni.

A szakértők szerint a számla akkor tekinthető kiegyenlítettnek, ha azt a szolgáltató is megkapja. Úgy vélik, a sárga csekkekkel való számlakiegyenlítés már elavult, és a jövőben a csoportos beszedés, illetve az egyéni elektronikus számlakiegyenlítés irányába kellene elmozdulni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?