Felügyeleti biztos a Fund De La Salle alapkezelőnél

2009.11.18. 15:36

Felügyeleti biztost rendelt ki a Fund De La Salle Befektetési Alapkezelő Zrt.-hez a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF); a felügyelet korábban már eltiltotta a társaságot a portfóliókezelési tevékenységtől.

A PSZÁF honlapján olvasható határozat szerint a felügyeleti biztos feladata a társaság vagyoni helyzetének és az ügyfélkövetelések teljesíthetőségének felmérése, továbbá az ehhez szükséges mértékben a társaság nyilvántartásának helyreállítása.

A felügyeleti biztosnak jelentést kell készítenie a társaság helyzetéről 90 napon belül, a határidő egy ízben legfeljebb 30 nappal meghosszabbítható. A felügyelet a biztos javaslata alapján határoz a további intézkedésekről.

A PSZÁF október 6-án - a társaságnál végzett helyszíni vizsgálat nyomán - korlátozta az alapkezelő portfóliókezelési tevékenységét, ezt követően új szerződéseket már nem köthetett, a már meglévő portfóliókezelt ügyfeleivel pedig elszámolásokat kellett lefolytatnia. Október 22-én a felügyelet eltiltotta a céget a portfóliókezeléstől.