Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az év végére lendületbe jön a német gazdaság

2009.11.27. 15:10

Az év utolsó három hónapjában 0,8 százalékra gyorsul a német gazdaság növekedése a DIW gazdaságkutató intézet konjunktúrajelentése szerint.

Európa legnagyobb gazdasága négy negyedéven át tartó, történelmi méretű visszaesés után az idei második negyedben tért vissza a növekedéshez, és a hazai össztermék (GDP) 0,4 százalékos bővülését a július-szeptemberi időszakban már 0,7 százalékos - negyedéves szintű - növekedés követte.

Október és december között tovább gyorsul az ütem a DIW szerint. A harmadik negyedévhez képest 0,8 százalékos gyarapodásban főként az ipar teljesítményének a javulása lesz a meghatározó, de élénkül a szolgáltatási ágazat és a kereskedelem is.

Az év végén azonban csak egy rövid vágta indul, és nem hosszútávfutás, a gazdaság lendületet vesz, de hamar le is lassulhat - mondta Stefan Kooths, az intézet szakértője.