Tender a postapiac liberalizálásával kapcsolatos tanulmányokra

2010.01.12. 07:03

A postapiac jövőbeni működésére vonatkozó hatástanulmány és koncepció megalkotására tárgyalásos közbeszerzést írt ki a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

2010-ben dolgozzák ki az átfogó kormányzati postastratégiát, mert 2012. december 31-ig kell teljesen liberalizálni Magyarországon is a postai piacot. Az elfogadott stratégia alapján 2011-ben megkezdődhet a kapcsolódó jogszabályok előkészítése.

A közbeszerzési értesítőben megjelent felhívásban az ajánlatkérő négy pontba foglalta az elvégzendő munkát. Az első a liberalizáció kereteinek a kidolgozása, a második pedig a felkészülési folyamat zökkenőmentessé tétele. A harmadik pontban a kormányzati postastratégia rögzítése és kommunikációja szerepel, míg a negyedik feladat a stratégiában rögzített javaslatok átvezetése a releváns postai jogszabályokba. Ez azt jelenti, hogy indokolással ellátott jogszabályi szövegjavaslatokat kell készítenie a nyertesnek.

A tenderre az jelentkezhet, aki az elmúlt három évben legalább 3 darab - együttesen nettó 15 millió forintot meghaladó értékű - a felhívás témájába vágó referenciával rendelkezik.