Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leértékelődött a Fehér Ház

2010.01.21. 19:34

Egy évvel elnöki hivatalba lépése után nem csupán Barack Obama veszített népszerűségéből, de a lakhelyéül szolgáló Fehér Ház is leértékelődött az elmúlt egy év során, az amerikai ingatlanpiac folytatódó gyengélkedése miatt.

Egy ingatlanpiaci internetes portálon megjelent becslés szerint egy év alatt az 5100 négyzetméteres Fehér Ház 5,1 százalékot vesztett értékéből: egy évvel ezelőtt mintegy 308 millió dollárt ért, jelenleg csak 15,6 millió dollárral kevesebbért, 292,5 millió dollárért lehetne eladni. Értékcsökkenése megfelel a környékbeli ingatlanok értékvesztésének.

Az amerikai ingatlanpiac korábbi, erőteljesebb gyengülése nyomán az ezt megelőző egy évben - 2008 elejétől 2009 elejéig - a Fehér Ház 7,2 százalékot, 24 millió dollárt vesztett akkori értékéből.