Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nekimegy az Európai Bizottságnak a holland ING

2010.01.28. 12:43

Fellebbezést nyújt be az Európai Bírósághoz a holland ING az Európai Bizottság azon határozatával szemben, amelyben újabb állami támogatásnak minősítette a holland államtól a támogatás visszafizetése során kapott kedvezményt.

Az ING decemberben 10 milliárd eurós tartozása felét, 5 milliárd eurónyi állami segítséget fizetett vissza a holland kormánynak, mely után eredetileg 2.5 milliárd eurós büntetést kellett volna fizetnie, ezt azonban 500 millió euróra csökkentette a holland állam. A döntés ekkor jót tett az ING részvényárfolyamának.

Az Európai Bizottság szerint azonban újabb állami támogatásról volt szó, annak minden következményével együtt. Az ING vitatja ezt, ezért is fordul az Európai Bírósághoz. A társaság jelezte: az ügy nem befolyásolja a 2009. október 26-án bejelentett szerkezetátalakítási terv megvalósítását, amely alapján szétválasztják a csoport banki és biztosítási üzletágát, s megválnak az utóbbitól.