Tokaji polgármester: katasztrofális állapotban a Tisza-híd

2010.03.22. 19:36

Katasztrofális állapotban van a tokaji Tisza-híd, és bár a problémát többször jelezte az illetékes szaktárcának és szerveknek Tokaj független polgármestere, az esetek többségében nem válaszoltak érdemben a levelére, közölte a tokaji polgármester hétfőn. Májer János úgy fogalmazott: ősszel született egy háromoldalú megállapodás, amely szerint a híd még 2009-ben új fedőburkolatot kap, illetve a közvilágítást is ideiglenesen helyreállítják.

A burkolat azonban máig nem készült el, a közvilágításban annyi előrehaladás történt, hogy a kandelábereket a tél elején leszedték, és nem raktak helyébe vissza semmit, vagyis "eltűnt az a pár pislákoló fény is, ami talán az utasoknak némi útbaigazítást adhatott volna a hídon" - közölte Májer János.

A háromoldalú megállapodásban az is szerepelt, hogy jövőre a híd teljes rekonstrukcióját tervezik, de csak remélhető, hogy "az új kormány nagyobb figyelmet fordít a világörökségi székhely és környéke közlekedésének javítására" - tette hozzá a polgármester. Annak a véleményének is hangot adott, hogy a 38-as számú főút már a járhatatlanság határát súrolja, egyes részein hamarosan csak "lánctalpas traktorokkal" lehet közlekedni.

Májer János közölte: a problémát az jelenti, hogy a kétszámjegyű utak helyreállítására az önkormányzatnak nincs hatásköre. "Ha lett volna, akkor ezek a szakaszok is úgy néznének ki, mint a városban lévő négyszámjegyű utak. Sajnos a kétszámjegyű utak helyreállításának sorba állításánál nem a szakmai irányelvek az elsődlegesek" - fogalmazta meg véleményét a polgármester.