A Mondi eladta részesedését a szolnoki papírgyárban

2010.04.06. 16:20

A termelés 2008-as leállítása után és a papírgép valamint egyéb berendezések leszerelését követően a Mondi cég eladta egykori Szolnok Papírgyárának többségi részvénypakettjét Ferencz Gábornak, az eddigi igazgatósági tagnak - közölte a vevő.

A szolnoki telephelyet jövőben magyar tulajdonosa ipari-, logisztikai parkként akarja működtetni, illetve egyes területeit értékesíteni kívánja. Mint Ferencz Gábor elmondta: a 20 hektáros terület infrastruktúrája a raktározás mellett gyártásra és szerelőmunka végzésére is alkalmas, és 250-300 embernek adhat munkát a Tószegi úton található, jól megközelíthető park.

A Mondi szolnoki gyárában a termelést 2008. március közepén állították le, amit a irodai papírok piacának telítettségével indokoltak. A dolgozók munkaviszonyát többször meghosszabbították, hogy a gárdát egybetartsák, s egy szakmai befektetővel újra indulhasson a gyártás. A dolgozóknak végül 2008 júniusában mondtak fel, miután az utolsó potenciális szakmai vevővel is eredménytelenül zárultak a tárgyalások. A munkáját elvesztő kétszáz ember 11-16 havi átlagkeresetének megfelelő pénzbeli juttatásban részesült. A Finnországban készült, és 1985-ben beüzemelt papírgyártó gépét Kínában értékesítették.