Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Magyarország arra törekszik, hogy fegyelmezett költségvetése legyen

2010.07.27. 15:40

Magyarország arra törekszik, hogy fegyelmezett költségvetése legyen - válaszolta Nagy Anna kormányszóvivő arra az újságírói kérdésre, hogy mennyire tartja az állam kötelező jellegűnek a konvergenciaprogramban szereplő 2011-re vonatkozó 2,8 százalékos hiánycélt.

Az újságíró annak kapcsán kérdezett a kormányszóvivőtől, hogy hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök az MTV "Az este" című műsorában azt mondta: "Időközben az Európai Unióban egy számunkra kedvező változás történt, a legutóbbi miniszterelnöki csúcstalálkozóján döntés született egy EU-n belüli gazdasági koordinációról ..., s ennek része lesz, hogy októberben megállapodunk: a 27 országnak mikorra kell levinnie arra a bizonyos elvárt három százalékra a költségvetési hiányát..., nekünk is, ami egyben (a piacok számára) biztonságot jelent".

Nagy Anna közölte: az októberi miniszterelnöki találkozó azért van, mert a 27 európai uniós tagállam közül mindössze háromnak sikerült elérnie a három százalékos költségvetési hiányt. Magyarországnak az a célja, hogy részben egy reális, részben egy teljesíthető, és az EU-n belül is elfogadott és kitűzött célt elérjen - hangsúlyozta a kormányszóvivő.