Az FHB lett az év bankja

2010.11.13. 13:13

Az FHB Bank nyerte az év bankja-választást. A Mastercard - Az év bankja programban a Magyarországon működő kereskedelmi bankok versengenek egymással. A második az OTP, a harmadik pedig az Erste Bank lett. Az elbíráláskor kizárólag az egyéni ügyfelek által igénybe vett szolgáltatásokat értékelik, és a zsűritagok nincsenek kapcsolatban a pénzintézetekkel.

Az év bankja díjat az FHB nyerte - az indoklás szerint azt értékelték, hogy a bank ügyfeleinek számát gyarapította, (hitel)termékeit teljesen megújította, tevékenységét erősítette, nyereségességét megőrizte. Az EU-stresszteszten és hazai elemzőknél kiválóan szerepel. Az év legnagyobb hazai banki tranzakciója: az FHB megvásárolta teljes fiókhálózatával az Allianz Bankot. A stratégiai együttműködés az Allianz Biztosítóval egyesíti a vállalatok szakértelmét és erőit. A két kínálat kiegészíti egymást, hosszú távon biztosít az ügyfeleknek kedvező árat, magas szintű szolgáltatást – írja az evbankja.hu.

Az Év bankára Csicsáky Péter, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója lett. Erről nem a zsűri döntött, a díj tulajdonosát a kategóriába meghívott bankvezetők választották ki maguk közül, titkos szavazással.