Takarékoskodásra szorítja az MNV a vagyoni körébe tartozó cégeket

2010.11.29. 18:53

Bruttó kétmillió forintban rögzítette a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) igazgatósága a vezetői személyi alapbérek maximum összegét az MNV Zrt. vagyoni körébe tartozó, többségi állami tulajdonú társaságoknál - közölte a nemzeti vagyonkezelő. A módosításra az után került sor, hogy ez a korlát a köztulajdonban álló gazdasági társaságok takarékosabb működéséről szóló 2009. évi CXXII. törvényből 2010. augusztus 21. napjától törlésre került.

Az MNV vagyoni körébe tartozó cégeknél az első számú vezetők a konkrét munkaszerződésükben foglaltak alapján használhatnak középkategóriájú vagy felső-középkategóriájú személygépkocsit, a javadalmazási szabályzatban rögzített összeghatár figyelembevételével. Az MNV Zrt. a középkategóriájú személygépkocsik esetében 5 millió forintban, míg a felső-középkategóriájúak esetében legfeljebb 7 millió forintban határozza meg cégei számára a beszerzési összeghatárt.

Amennyiben a cég nem rendelkezik személygépkocsival, a kinevezett első számú vezető saját tulajdonú gépkocsiját használhatja - áll az MNV közleményében. A költségtérítések és az egyéb juttatásokról szóló rész arról is rendelkezik, hogy a társaságok vezetoi számára pótlék nem adható.