Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Viszik az INA-részvényeket a horvát pénztárak

2010.12.28. 15:37

A horvát nyugdíjpénztárak nem a kormánnyal együttműködve vásárolnak INA-részvényeket, a kormány és a pénztárak között semmilyen a vállalat átvételére vonatkozó megállapodás nincs, közölte Dinko Novoselec, az Allianz ZB igazgatótanácsának elnöke kedden.

Az egyetlen szempont, ami miatt az olajipari vállalat papírjait vesszük, az az, hogy jó befektetésnek tartjuk, tette hozzá. Novoselec elmondta, évek óta vásárolnak INA-részvényeket a zágrábi értéktőzsdén, kizárólag pénztártagjaink érdekében, befektetési lehetőségeinket saját belátásunk szerint mérlegelve járunk el, s a jövőben is ezt a gyakorlatot követjük.

A Mol december 14-én tette közzé nyilvános vételi ajánlatát az INA részvényeire, amelyekért 2 800 kunát, december 2-i záró áránál 60 százalékkal magasabb összeget kínált. Az akkor újraindult, és minden korábbi forgalmi rekordot megdöntő kereskedés során már aznap 2 830 kunás árfolyamra ugrott fel.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek