Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Az állam indítja az agrártámogatást, és nem lesz takarmánypiaci szereplő

2011.02.09. 20:55

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) nem kíván takarmánypiaci szereplővé válni, igyekszik viszont minél hamarabb indítani azokat a támogatásokat, amelyek az állattartók likviditási helyzetét javítják - mondta Feldman Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a szerdai takarmánypiaci egyeztetés után.

Kifejtette: egy esetleges gabonavásárlásnak csak árfelhajtó hatása lenne az egyébként is magas árakkal rendelkező gabonapiacon, ez pedig nem lenne szerencsés egyik abrakfogyasztó ágazat számára sem több kár származna belőle, mint haszon. A szerdai megbeszélésen  ez a téma már nem is volt előtérben a gabonaágazat és az abrakfogyasztó ágazatok szereplői között - tette hozzá.

Feldman Zsolt elmondta: a prioritás most azoknak az Európai Unió által engedélyezett nemzeti támogatásoknak a minél magasabb mértékű és minél gyorsabban történő folyósítása, amelyek jelenleg rendelkezésre állnak és adhatók. Ilyenek az állatjóléti támogatások, az állati hulla elszállítását szolgáló finanszírozási forma, vagy éppen az állatbetegségek megelőzésére szolgáló támogatás.  • Vennék
  • Hírek