Volán-sztrájk jöhet a Dél-Dunántúlon

2011.02.09. 17:15

Az eddig eredménytelen bértárgyalások miatt elkerülhetetlennek látszik a munkabeszüntetés megtartása március első felében a dél-dunántúli régió három Volán társaságánál - közölte az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ) szerdán. Az egynapos sztrájk időpontjáról az AKSZSZ elnöksége február 11-én dönt.

Az AKSZSZ munkahelyi tagszervezetei a sztrájk előtti kötelező hét napos egyeztetés keretében kívánják folytatni a tárgyalásokat a munkáltatókkal a Baranya, Somogy és Tolna megyében működő Pannon, Kapos és Gemenc Volán társaságnál. A sztrájk ideje alatti elégséges szolgáltatás mértéke a szakszervezet szerint 5 és 8 óra között, 13 és 18 óra között, valamint 21 órától üzemzárásig közlekedő, az úgynevezett hivatásforgalmat, azaz a munkába, iskolába közlekedő utasokat szállító autóbuszok jelenti.

A sztrájkkal nem az utazóközönség irányába kívánnak demonstratív lépést tenni, hanem a munkáltató és a tulajdonos felé jelezni, hogy a "megalázó" átlagban havi nettó 1300 forintos bérfejlesztést nem tudják elfogadni az érdekképviseletek.